Refika Aksoy İlkokulu
İlkyerleşim Mah. 2012. Cadde No 2 Batıkent/ANKARA

VİZYON

Atatürkçü düşünce sistemini davranış haline getirmiş, çağdaş, demokratik, lider özelliklerine sahip, okuduğu okula bağlılık duygusu gelişmiş gençler yetiştirmektir. Bu çerçeveden hareketle biz, öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak; onların bilgili, yetenekli ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine zemin hazırlamak ve onlara 21.yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız. Çocuklarımızın; "Bireysel nitelikleri dikkate alarak öğrenmelerini" , "Bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını", "Çevresiyle ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını", "Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini", "Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını", "Gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini", "Liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını" sağlamaktır!

MİSYON

Bilim ve teknolojinin farkında olan, yeniliklere açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, olaylara geniş bir açıdan bakabilen, dinamik, özgüveni ve sorumluluk bilinci gelişmiş, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.

BAŞARILAR

Okulumuz bölgenin en başarılı ilköğretim okuludur. Her yıl yapılan SBS´lerde %80 başarı sağlamaktadır. 2012-2013 döneminde 150 öğrencimizden, 120 öğrencimiz Anadolu Lisesi, 19 öğrencimiz Anadolu Meslek Liselerine kayıt yaptırmıştır. Son iki yılda ikişer öğrencimiz Ankara´da ilk yüze girmeyi başarmış, bir öğrencimizde Türkiye birincisi olmuştur. Okulumuz sportif ve kültürel alanda da bölgesinin başarı üssüdür. Son iki yılda sadece voleybol dalında okulumuz Ankara Şampiyonu olup, Türkiye Şampiyonalarında Ankara´yı temsil etmiştir. İki takımla katıldığımız bu müsabakalarda takımlarımızdan biri Türkiye Şampiyonu diğeri de Türkiye üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Satranç, yüzme, atıcılık, karate ve geleneksel çocuk oyunları alanlarında il ve ülke dereceleri vardır.

Pansiyon Bilgisi

18 KM